Készítési mód:
A zabpelyhet a vaníliarúddal ízesített tejben puhára főzzük. A tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A puhára főtt, lehűtött zabpelyhet összekeverjük a cukorral kikevert tojássárgájával, beletesszük a búzacsírát és az almakockákat. Kevés fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük. Lazán hozzákeverjük a tojások felvert habját. Margarinnal kikent jénai tálba öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
| nyersanyag | mennyiség |
| zabpehely | 40 g |
| tej | 100 g |
| búzacsíra | 10 g |
| tojás | 1/2 db |
| vaníliás cukor | 5 g |
| almakocka | 30 g |
| margarin | 5 g |
Ízesítéshez felhasznált anyagok: citrom, fahéj, vaníliarúd
| Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
| 442 kcal | 14,8 g | 11,9 g | 67,0 g |




