Készítési mód:
A sütőtököt megmossuk, feldaraboljuk, a magházát és a magokat eltávolítjuk. Belsejét kanállal kikaparjuk. Sütőlemezre téve puhára sütjük. Héjáról lekaparjuk és pépesítjük. Sütés helyett úgy is készíthetjük, hogy kockára vágva kevés vízben puhára főzzük és pépesítjük.
A margarinból és a lisztből világos rántást készítünk. Beletesszük a tökpürét. Ízesítjük kevés sóval és reszelt citromhéjjal. Hideg tejjel felöntjük és összeforraljuk. Ha reszelt sajtot keverünk bele egyéb feltét nélkül is tálalhatjuk.
| nyersanyag | mennyiség |
| sütőtök | 250 g |
| margarin | 6 g |
| liszt | 7 g |
| tej | 100 g |
Ízesítéshez felhasznált anyagok: só, citromhéj
| Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
| 315 kcal | 8,0 g | 7,8 g | 51,9 g |




