Készítési mód:
A pulykamellet ledaráljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a fűszerpaprikát, a zúzott fokhagymát, a darált húst és összepirítjuk. Sózzuk, lecsóval ízesítjük, és puhára pároljuk. A zöldbabot enyhén sós vízben megfőzzük. A barnarizst puhára főzzük, és összekeverjük az elkészült hússal. Egy tűzálló tálat olajjal vékonyan kikenünk. Beletesszük a zöldbab felét, rásimítjuk a rizses húst, befedjük a maradék zöldbabbal. Tejföllel meglocsoljuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
| nyersanyag | mennyiség |
| pulykamell | 70 g |
| zöldbab | 200 g |
| barnarizs | 15 g |
| tejföl 12%-os | 30 g |
| vöröshagyma | 20 g |
| olaj | 5 g |
| lecsó | 10 g |
Ízesítéshez felhasznált anyagok: só 2 g, fűszerpaprika 2 g, fokhagyma 1/5 g
| Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
| 338 kcal | 25,8 g | 11,8 g | 29,8 g |




