Őszi sütőtökös csirkecomb
|
Hozzávalók |
Mennyiség |
|
Csirkecomb |
2 darab |
|
Kókuszzsír |
5 gramm |
|
Lilahagyma |
25 gramm |
|
Sárgarépa |
1 darab |
|
Fehérrépa |
1 darab |
|
Sütőtök |
50 gramm |
|
Bors |
Ízlés szerint |
|
Kakukkfű |
Ízlés szerint |
|
Rozmaring |
Ízlés szerint |
|
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
A combokat megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Sózzuk-borsozzuk. Felhevített vastag falú serpenyőben, kókuszzsíron, folyamatosan forgatva, körbepirítjuk a combokat. Lapos tűzálló tálra tesszük a húsokat. A zöldfűszereket beleforgatjuk evőkanálnyi olívaolajba és rászórjuk a combokra. A megtisztított zöldségeket néhány darabra vágjuk, a lilahagymákat negyedekbe. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban megforgatjuk, és a sütőtálra rendezzük, a húsok köré, közé. Az ételt ezután készre sütjük.
Energia: 315 kcal, Fehérje: 33,1 gramm, Zsír: 13,2 gramm, Szénhidrát: 15,5 gramm
(kép forrása: internet)




