|
Hozzávalók |
Mennyiség |
|
Birsalma |
50 g |
|
Alma |
25 g |
|
Körte |
25 g |
|
Méz |
1,5 evőkanál |
|
Citrom |
Fél karika |
|
Finomliszt |
1 teáskanál |
|
Főzőtejszín |
0,5 dl |
|
Víz |
250 ml |
|
Fahéj |
Ízlés szerint |
|
Szegfűszeg |
Ízlés szerint |
|
Ízlés szerint |
Vaníliás cukor |
Elkészítés:
-
A gyümölcsöket felkockázzuk, és a vízben a fűszerekkel, a citromkarikával, mézzel, pici sóval feltesszük főni.
-
Körülbelül 5 percig főzzük, majd elkészítjük a habarást a lisztből és a tejszínből, a leveshez adjuk és összefőzzük.
-
A gyümölcsből egy keveset kiveszünk, és összeturmixolunk, úgy tesszük vissza a levesbe, így még krémesebb állagot kapunk.
-
Lehűtve tálaljuk.
Energia: 173,7 kcal, Fehérje: 2,85 g, Zsír: 8,68 g, Szénhidrát: 20,44 g
(kép forrása:www.myrecipes.com)




