|
Hozzávalók: |
Mennyiség: |
|
Darált pulykahús (lehet sertés vagy marha is) |
100 g |
|
Rizs |
10 g |
|
Tojás |
1 darab |
|
Sárgarépa |
75 g |
|
Petrezselyem |
50 g |
|
Zeller |
25 g |
|
Karalábé |
25 g |
|
Vöröshagyma |
50 g |
|
Burgonya |
50 g |
|
Napraforgóolaj |
10 g |
|
Só |
Ízlés szerint |
|
Bors |
Ízlés szerint |
|
Víz |
500 g |
|
Lestyán |
1 szál |
|
Citromlé |
1 teáskanál |
Elkészítés:
1. A burgonyán kívül az összes zöldséget keskenyebb lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymából egy keveset félreteszünk a gombócba. Zsiradékon összedinszteljük a zöldségeket, amíg elpárolog belőlük a víz és karamellizálódni kezdenek, majd a levest 0,5 liternyi vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a lestyánt, majd tovább főzzük.
2. Közben a darált húst összekeverjük a rizzsel, tojással, reszelt hagymával és sóval, borssal (helyette borsikafüvet is használhatunk) ízesítjük. Vizes vagy olajos kézzel gombócokat formálunk a masszából. A burgonyát felkockázzuk, a leves forrásától számított 10 perc elteltével hozzáadjuk a húsgombócokat, majd a burgonyát is, az ételt ezután készre főzzük. Tálalásnál citromlevet csepegtetünk az ételbe.
A leves - Energia: 221,55 Kcal, Fehérje: 4,22 g, Zsír: 10,45 g, Szénhidrát: 31,32 g
A húsgombóc – Energia: 273,2 Kcal, Fehérje: 26,7 g, Zsír: 14,33 g, Szénhidrát: 8,45 g
forrás: www.vilagnezo.hu




