|
Hozzávalók |
Mennyiség |
|
Búzaliszt |
100 g |
|
Rozsliszt |
50 g |
|
Instant élesztő por |
0,25 csomag |
|
Víz |
150 g |
|
Só |
1 teáskanál |
|
Olíva olaj |
1 evőkanál |
|
Rozmaring |
Ízlés szerint |
|
Oregano |
Ízlés szerint |
|
Bazsalikom |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
- A liszteket a sóval és a fűszerekkel összeszitáljuk, ízlés szerint keverhetünk a tésztába apróra vágott olajos magvakat, rostféleségeket, olívabogyót, szárított paradicsomot.
- Közben az élesztőt a langyos vízhez adjuk, majd ha kicsit felfutott a lisztekhez keverjük és alaposan átgyúrva tésztát formálunk a masszából.
- Egy tálat kikenünk olíva olajjal, a tésztát is alaposan bekenjük az olajjal, majd minimum 1 órán át kelni hagyjuk.
- Az 1 óra lejárta után a tésztát átgyúrjuk, ízlés szerint egy nagyobb vagy tök kicsi ciabattát formálunk belőle. Ezt követően előmelegített sütőben készre sütjük.
Energia: 543,5 kcal, Fehérje: 16,05 g, Zsír: 1,75 g, Szénhidrát: 112,7 g




