Elkészítés
A megtisztított, rózsáira szedett, alaposan megmosott brokkolit enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük és puhára főzzük. Kevés borssal ízesítjük. Margarinból és lisztből világos, zsemleszínű rántást készítünk. Ha a brokkoli megfőtt, a levest berántjuk és a hozzáadott tejjel jól összeforraljuk. Turmixgéppel pépesítjük. A tejszínt összekeverjük a tojássárgájával és a leveshez adjuk folyamatos kevergetés közben. Világos színűre pirított zsemlekockával tálaljuk.
Energia: 206 kcal fehérje: 7,8 g zsír: 10,1 g szénhidrát 19,4 g
|
hozzávalók |
mennyiség |
|
brokkoli |
80 g |
|
margarin |
5 g |
|
liszt |
7 g |
|
tej |
20 g |
|
tejszín |
20 g |
|
tojássárgája |
8 g |
|
zsemle |
1/3 db |
|
só |
|
|
bors |
|




